Private buitenruimte (uw tuin)

De private buitenruimte is een afgeschermde buitenruimte waarbij de eigenaar/beheerder bepaalt wie er wel of niet gebruik van mogen maken. De eigenaar kan zijn eigen omgeving een identiteit geven waar hij zich prettig voelt, zich terug kan trekken, vrij kan zijn en kan genieten van de rust, de zon en de omgeving. Deze plek moet dus voldoen aan de behoefte van zijn eigenaar. Bij de private buitenruimte wordt meestal gesproken over “de tuin”.

Elk persoon heeft zijn eigen persoonlijke behoefte bij het gebruik van de buitenruimte. De private buitenruimte kan maximaal voldoen aan de persoonlijke behoefte, dit in tegenstelling tot de publieke ruimte waarbij rekening gehouden dient te worden met alle gebruikers van deze ruimte. De private buitenruimte een plek van de gebruiker voor de gebruiker. Het is een plek waar mensen verblijven om te rusten, zonnebaden, spelen, tuinieren, eten, studeren. De inrichting van deze omgeving sluit volledig aan bij de eigen identiteit van de gebruiker.

PPBnootdorp kan uw tuin voor u ontwerpen, realiseren en onderhouden.  Om u over de verschillende mogelijkheden goed te informeren komen we graag bij u langs.

Het eerste oriënterende gesprek is vrijblijvend en kosteloos. Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en met uw tuin. We bespreken met u wat u wilt met uw tuin en kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Op basis van dit gesprek maken wij vrijblijvend voor u een offerte. In deze offerte staan de besproken mogelijkheden en geven wij de kosten transparant weer. Indien het traject meerdere fases omvat, bestaat de mogelijkheid dat er tussentijds een aanvullende offerte zal worden aangeboden om de volgende fase uit te kunnen voeren. Wij informeren u graag hierover.

 

ontwerp van uw tuin

Ontwerp van uw tuin

Wanneer u PPBnootdorp het ontwerp voor uw tuin wilt laten maken, wordt er een afspraak met u gemaakt om de bestaande situatie te inventariseren en meten we uw tuin op. Gezamenlijk met u bespreken we verschillende zaken zoals; wat wilt u in de tuin doen, welke elementen ziet u graag in uw tuin, welke beplanting en materialen kunnen eventueel in de nieuwe tuin terug geplaatst worden, wat zijn uw wensen in soort beplanting, welke kleuren spreken u aan, welke wensen heeft u in de bestrating.

Aan de hand van uw wensen en de bovenstaande inventarisatie wordt een schetsontwerp gemaakt. U krijgt hiermee een goed beeld van hoe uw tuin eruit kan komen te zien. Veranderingen kunnen nu nog eenvoudig worden verwerkt.

Wanneer u akkoord gaat met het schetsontwerp wordt er een definitief ontwerp gemaakt. Indien u dit wenst kan PPBnootdorp ook het beplantingsplan en bestratingplan verder uitwerken. Het eindresultaat wordt uitgebreid met u besproken en toegelicht. In dit gesprek worden ook de mogelijkheden voor de uitvoering van het ontwerp uitgebreid besproken.

 

 

ontwerp van uw tuin

Realisatie van uw tuin

Om uw nieuwe tuin te kunnen realiseren biedt PPBnootdorp drie mogelijkheden:

  1. U kunt zelf de tuin aanleggen. Het gemaakte tuinontwerp vormt een goede basis om zelf aan de slag te gaan. Samen met u kan er een plan van aanpak gemaakt worden. U kunt eventuele benodigde materialen door ons laten leveren.
  1. U kunt de tuin laten uitvoeren door een hoveniersbedrijf naar uw keuze. U kunt met het tuinontwerp zelf diverse bedrijven vragen om een offerte, om zo zelf  tot een keus te komen welk bedrijf de uitvoering gaat doen. PPBnootdorp kan voor u toezicht houden op de uitvoering.
  1. U kunt uw tuin van ontwerp tot en met uitvoering door PPBnootdorp laten realiseren. Door ons netwerk is er altijd een gespecialiseerde hovenier te vinden die uw tuin kan realiseren. Het scheelt u een hoop tijd. PPBnootdorp houdt toezicht op het werk gedurende de realisatieperiode. Tijdens dit gehele proces wordt u constant op de hoogte gehouden over het verloop hiervan in tijd en kosten. U bent en blijft betrokken bij de realisatie van uw nieuwe tuin en wordt hierin zoveel mogelijk ontzorgd. 

 

ontwerp van uw tuin

Onderhoud van uw tuin

Na realisatie dient uw tuin natuurlijk goed onderhouden te worden. Ook hier biedt PPBnootdorp verschillende mogelijkheden:

  1. U kunt zelf de tuin onderhouden. Op basis van het ontwerp kunnen wij voor uw tuin een onderhoudsplan maken. Op basis hiervan weet u precies  welke werkzaamheden u wanneer in de tuin moet uitvoeren om deze in optimale conditie te houden.
  1.  U kunt de tuin laten onderhouden door een hoveniersbedrijf naar uw keuze. U kunt zelf diverse bedrijven vragen om een offerte, om zo zelf  tot een keus te komen welk bedrijf het onderhoud gaat doen. PPBnootdorp kan voor u toezicht houden op de uitvoering.
  1. U kunt het onderhoud van uw tuin door PPBnootdorp laten onderhouden. Middels een van te voren opgesteld onderhoudsplan voeren wij de werkzaamheden uit zodat u alleen hoeft te genieten van uw tuin.  Het scheelt u een hoop tijd. Tijdens het onderhoud wordt u constant op de hoogte gehouden over het verloop hiervan in tijd en kosten. U bent en blijft betrokken bij  uw nieuwe tuin en wordt hierin zoveel mogelijk ontzorgd.